Tips Newbornshoot - Vostermans Fotografie

Voeding 

We starten de Newborn shoot altijd met een voeding zodat jullie kindje daarna met een goed gevult buikje op de foto kan. Vaak zijn de babytjes dan het meest voldaan en vallen ze in slaap. En dat willen we juist om die mooie foto’s te maken.

Tijdens de shoot kan het zijn dat jullie babytje eerder behoefte heeft in een (extra ) voeding omdat het allemaal wat extra energie vraagt. Hier nemen we uiteraard de tijd voor.

Omdat rond de 9/10/11 dagen de baby vaker meer behoefte heeft aan voeding ( regeldag ) proberen we deze te vermijden als shoot datum. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk.

Voor de mama’s die borstvoeding geven en graag een beetje privacy hebben zijn wij voorzien van een extra ruimte met een lekkere stoel!

 

Warmte

In de studio zorgen wij dat het lekker warm is zodat de baby ook zonder kleren lekker op temperatuur blijft.

Het kan voor de ouders wel erg warm zijn daarom is het belangrijk voor jullie om met laagjes kleding te werken of luchtige kleding aan te trekken.

 

Kleding

Voor jullie kindje hoeven jullie geen kleding mee te nemen. In onze studio hebben we pakjes, mutsjes, doekjes, haarbandjes en nog veel meer!

Wij raden voor jullie zelf schone goed passende kleding aan. Het liefst zonder printjes zodat alles zo rustig mogelijk blijft. Zorg dat jullie kleding bij elkaar past.

Mocht er een broertje of zusje meekomen zorg dan voor lichte schone kleding zodat ze ook met de Newborn op de foto kunnen.

 

Veiligheid

Het allerbelangrijkste tijdens de newbornshoot is de veiligheid van jullie kleintje. Wij hebben buiten een fotografische opleiding ook curssusen voor newbornfotografie gevolgd.

Wij zorgen er samen met jullie voor dat er altijd iemand in de buurt van jullie kindje is.

 

Broertje of zusje

Mocht jullie babytje een ouder broertje of zusje hebben dan is het aan te raden deze niet de gehele sessie erbij te laten zijn. Voor de rust van de newborn en kindje en uiteraard de ouders.
We kunnen samen afspreken hoelaat deze kan aansluiten voor de broer/zus foto’s en de familiefoto’s.

 

Verzorging

Het is belangrijk dat jullie newborn mooi schoon en verzorgt is. Als jullie kindje aan het vervellen is kan een beetje olie al een uitkomst bieden. Mocht jullie kindje (veel) haren hebben dan is het aan te raden een haarborstel mee te nemen.

 

Reportage

De Newborn reportage duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Wij zorgen voor koffie/thee en fris. En uiteraard is er wat lekkers aanwezig. Het kan raadzaam zijn om eventueel zelf een verlaat ontbijt/lunch mee te nemen.